Bruid & Bruidegom Magazine Bruidsfoto Award 2011

Genomineerd in de categorie "Huwelijk en Emotie'

Bij deze wil ik jullie graag mededelen dat ook dit jaar ben ik er in geslaagd om een nominatie de wacht in te slepen in de door Bruid & Bruidegom Magazine georganiseerd Bruidsfoto Award 2011, dit jaar met een intieme foto van deze prachtig lieve stel in de categorie ‘Huwelijk & Emotie’. Al is het officieel persbericht van Bruid & Bruidegom is nog niet gereed, de mogelijkheid om jou eigen stem uit te brengen bestaat door naar deze link te volgen.

PERSBERICHT Purmerend, 15 januari 2011

Clark Reid Vakfotografie genomineerd voor Bruidsfoto Award 2011

Op 24 december 2010, net voor Kerst, zijn de nominaties bekendgemaakt van de Bruidsfoto Award 2011. Clark Reid Vakfotografie uit Purmerend is genomineerd in de categorie Huwelijk en Emotie. In totaal werden er door fotografen uit binnen- en dit jaar ook voor het eerst uit het buitenland- bijna 2.000 foto’s ingestuurd. De vierkoppige vakjury van het evenement selecteerde zestig foto’s die in juni 2011 kans maken op een felbegeerde Bruidsfoto Award (BFA).

“De genomineerde fotografen en hun beeldmateriaal bewijzen dat er nog steeds behoefte is bij bruidsparen aan kwaliteitsfotografie”, aldus de vakjury. Deze bestaat uit leden van de bekende fotografen-vakverenigingen (BFN, Colour Art Photo, DIPP en SVFN) en de internationaal hoofdredacteur van Bruid & Bruidegom Magazine. Het was voor de jury een uitdaging om het aantal genomineerden in alle zes de categorieën tot tien te beperken. “We zien een trend naar documentaire fotografie; niet geregisseerd, veel zwart/wit met gevoel voor de juiste momenten in een goede compositie en techniek!”

De BFA is een initiatief van Bruid & Bruidegom Magazine en wordt dit jaar voor het zevende opeenvolgende jaar uitgereikt. De prijs heeft als doel aanstaande bruidsparen kennis te laten maken met professionele vakfotografen. Fotografen kunnen inzenden in zes categorieën, namelijk: Bruid & Bruidegom, Bruid in de Spotlights, Bruidegom in Beeld, Huwelijk & Emotie, Bruidskinderen en de Vrije Categorie.

Publieks-, vakprijs en Overall winnaar
Met het bepalen van de genomineerden van de Bruidsfoto Award 2011 is de race echt van start gegaan. Tot 1 juni 2011 kunnen aanstaande bruidsparen en collega-vakfotografen een stem uitbrengen op hun favoriete foto’s via de website www.bruidsfotoaward.nl. Er is onderscheid gemaakt tussen publieks- en vakprijzen. Projectmanager Gerdien Bos van Bruid & Bruidegom Magazine: “Fotografen letten bij hun beoordeling veel meer op zaken als licht, compositie en sfeer, terwijl de bruidsparen vaker afgaan op de emotie in de foto en de personen die in beeld zijn.”

De winnaars van de publieks- en vakprijs binnen de diverse categorieën worden tijdens een feestelijke bijeenkomst in juni 2011 bekendgemaakt. De foto met de meeste publieksstemmen wint bovendien de titel Overall winnaar.

Comments

comments

Follow me on PinterestPin this image
R e c e n t   P o s t s