Workshop Wedding Photojournalism, Parijs, dec. 2009

Het is een tijdje geleden dat ik wat aandacht aan mijn blog heb besteed, en dat is jammer want er is heel veel gebeurd de laatste maanden. Bij mij liggen de ontwikkelingen in iedere geval nooit stil!

Eiffel Toren om middernacht, 10 december 2009.

Afgelopen najaar kreeg ik bericht van collega en een van mijn beste maatje’s Gerhard (http://kiekiebox.eu) dat Huy Nguen van F8 Studio te Houston zou een 3 daag workshop bruidsfotojournalistiek houden in Parijs. Huy staat bekend als een van de top 10 bruidsfotografen in het VS. Of ik nou interesse er voor hadden… natuurlijk!! Uiteindelijk zijn we met een groepje van zes fotografen heen gegaan: dat zijn Gerhard en mijnzelf, Damon Pilman van http://studiodamon.nl , Jacqueline Dersjant van http://phtgrphr.com , Frans Nijssen van http://fransnijssen.nl , en Daphne van Groeningen van http://pointofviewfotografie.nl .

Het grappig was want niet iedereen kende elkaar alvorens vertrek, of tenminste wij hadden sinds enige tijd tijdens het organiseren van de reis contact via de email, maar een persoonlijke kennismaking moest nog gebeuren. Op de dag van vertrek spraken we af op het perron bij Amsterdam Centraal en daar vonden wat eerste ontmoetingen plaats. En daar zat je ineens samen op de Thalys met elkaar richting Parijs voor een paar dagen. Ik moet zeggen dat het was echt onwijs gezellig. Iedereen had zakken vol snoep om uit te delen (vooral Gerhard- wat is dat nou een snoeperd!)

Bijzonder van de event was dat de meeste deelnemers waren natuurlijk Fransmannen/vrouwen. Zij spraken weinig of geen Engels, maar de Nederlanders (en de ene Canadees!) allemaal wel. Huy, spraak alleen maar Engels, dus een tolk was nodig die alles uit het Engels naar Frans kon vertalen voor de Franse gasten, en dan anders om voor de reste van ons. Pffffftt! Ik dacht: goh, dit gaat een LAANGG twee dagen worden! Maar uiteindelijk viel het allemaal mee. En qua eten was het behoorlijk goed geregeld- de Franse gastvrijheid aan tafel had meer dan gecompenseerd voor de taalhindernissen.

Het workshop was eigenlijk meer van een ‘speaking event’; het ging voornamelijk om het manier dat hij zijn werk benaderd en waarom hij zijn beelden maakt zoals ze zijn geworden. Ik moet zeggen dat de hele ervaring en de kans hebben om kennis uit te wisselen met mijn collega’s heeft veel positieven gevolgen gehad en wij waren allemaal terug gekomen met een verfrissde blik op onze eigen werk en werkwijze.

Het zijn mede door deze soort acties dat je leert niet alleen je eigen werk van uit een andere hoek te bekijken, maar ook terwijl je aan het werk bent om de hele situatie uit een andere hoek te zien. Hierdoor kan je verder ontwikkelen en groeien als fotograaf, journalist, en kunstenaar.

Hieronder een korte sfeerimpressie van de reis, workshop, en omgeving:

Comments

comments

Follow me on PinterestPin this image
R e c e n t   P o s t s