Clark Reid Vakfotografie genomineerd voor Bruidsfoto Award 2010

PERSBERICHT Purmerend, 11 februari 2010

Clark Reid Vakfotografie genomineerd voor Bruidsfoto Award 2010.

Op 11 februari, daags voor Valentijnsdag, zijn de nominaties bekendgemaakt van de Bruidsfoto Award 2010. Clark Reid Vakfotografie uit Purmerend is genomineerd in de categorie ‘Bruid in de Spotlights’. In totaal werden er door fotografen uit het hele land bijna 700 foto’s ingestuurd. De vierkoppige vakjury van het evenement koos vijftig foto’s die in juni 2010 kans maken op een felbegeerde Bruidsfoto Award (BFA).

“Opvallend in 2010 is het grote aandeel ‘pakkende’ zwart-witfoto’s. Zien we een nieuwe fototrend?”, aldus de vakjury. Deze bestaat uit leden van de bekende fotografen-vakverenigingen (BFN, Colour Art Photo, DIPP en SVFN) en de internationaal hoofdredacteur van Bruid & Bruidegom Magazine. Het was voor de jury een uitdaging om het aantal genomineerden in alle vijf de categorieën tot tien te beperken. “De kwaliteit van de foto’s is erg hoog en er zit heel veel prachtig materiaal tussen, van sommige foto’s kregen we echt kippevel!”

De BFA is een initiatief van Bruid & Bruidegom Magazine en wordt dit jaar voor het zesde opeenvolgende jaar uitgereikt. De prijs heeft als doel aanstaande bruidsparen kennis te laten maken met professionele vakfotografen. Fotografen kunnen inzenden in vijf categorieën, namelijk: Bruid & Bruidegom, Bruid in de Spotlights, Bruidegom in Beeld, Huwelijk & Emotie en de Vrije Categorie.

Publieks- en vakprijs
Met het bepalen van de genomineerden van de Bruidsfoto Award 2010 is de race echt van start gegaan. Tot 7 juni 2010 kunnen aanstaande bruidsparen en collega-vakfotografen een stem uitbrengen op hun favoriete foto’s via de website www.bruidsfotoaward.nl. Er is dit jaar voor het eerst onderscheid gemaakt tussen publieks- en vakprijzen. Projectmanager Gerdien Bos van Bruid & Bruidegom Magazine: “Fotografen letten bij hun beoordeling veel meer op zaken als licht, compositie en sfeer, terwijl de bruidsparen vaker afgaan op de emotie in de foto en de personen die in beeld zijn.”

De winnaars van de publieks- en vakprijs binnen de diverse categorieën worden tijdens een feestelijke bijeenkomst in juni 2010 bekendgemaakt.

**En nu een persoonlijke noot van mij: ik vind het niet alleen hartstikke leuk om nogmaals tussen de genomineerden te mogen staan, maar ook merkwaardig dat 5 van de 6 bruidsfotojournalistiek seminar (Parijs, december ’09) deelnemers zijn geslaagd om een nominatie in de wacht te slepen. Bij deze mij felicitaties aan alle genomineerden en extra veel succes gewenst toegewenst aan mijn collega’s!

***de uitslag en aankondiging van de winnaars is inmiddels al lang geleden bekendgemaakt. Helaas is mijn foto niet uitgekozen tot winnaar, maar ik vind het toch heel tof om nogmaals tussen de andere genomineerden te mogen staan. Ik kijk nu al uit naar de Bruidsfoto Award 2011!

Comments

comments

Follow me on PinterestPin this image
R e c e n t   P o s t s